Vítězové regionální hudební soutěže zazáří na Dětském filmovém festivalu v Ostrově

Vítězové regionální hudební soutěže zazáří na Dětském filmovém festivalu v Ostrově

Na Mírovém náměstí v Ostrově vystoupí ve čtvrtek 16. září semifinalisté, finalisté a vítězové hudební soutěže Karlovarského kraje Top RoofTop Talenty 2021. Přehlídka nadějných umělců bude součástí doprovodného programu zahajovacího dne 53. ročníku Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana

Koncertní podvečer proběhne v šapitó před budovou Domu Kultury. Představí návštěvníkům chebskou rock-popovou skupinu Radiomaják, rock'n'rollové The Sonic Boom a vítěze Ceny poroty a Ceny diváků krajského talentového klání karlovarské Funky Monx. Program završí rockoví The Wild Roots z Lázní Kynžvart, kteří před několika lety vybojovali prvenství v Karlovarské rockové mapě, na kterou projekt navazuje.

Videoklip - The Wild Roots - Fire In My Heart

„Soutěž Top RoofTop Talenty si svůj pilotní ročník odbyla online v době uzavřených okresů. Proto nás potěšilo, že můžeme v koprodukci s Domem Kultury Ostrov nadějné umělce z našeho regionu představit i naživo před diváky,” říká prezidentka spolku, který soutěž talentů pořádá, Ing. Bělka Čurlinová. 

Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana původně vzešel z národní přehlídky filmové tvorby, která vznikla v roce 1969 z iniciativy nadšenců, ostrovských učitelů a členů dětského filmového klubu Martin. Dnes je celostátní týdenní událostí s odbornou porotou hodnotící soutěžní snímky, vzdělávacími workshopy a dalším doprovodným programem rozvíjejícím kulturu a kreativitu v karlovarském kraji.

Finálový videozáznam Funky Monx ze soutěže Top RoofTop Talenty 2021

„Chystáme besedy s tvůrci, autogramiády, tvořivé dílny i koncerty, většinu z nich pak ve venkovních prostorách. Ještě stále platí, že lidé se kvůli koronaviru raději baví venku, než by šli na koncert nebo do divadla pod střechu,“ vysvětluje Lukáš Lerch. 

Návštěvníci mohou místní kapely podpořit symbolickou částkou padesáti korun zakoupením vstupenky na portálu Infocentra města Ostrov.