Top RoofTop festival zve do Karlových Varů na koncerty, výstavu i workshopy

Top RoofTop festival zve do Karlových Varů na koncerty, výstavu i workshopy

3. července se uskuteční šestý ročník karlovarského multižánrového festivalu Top RoofTop. S heslem Postavme kulturu zpátky na nohy vás lákáme na koncerty Vltavy, zpěvačky, pianistky a skladatelky Beaty Hlavenkové, krajské rodačky Aiko, jejíž tvář v posledních týdnech zdobí Times Square v New Yorku v rámci celosvětové kampaně Equal hudební platformy Spotify nebo jazzové vokální koučky Mirky Novak se zbrusu novým sólovým projektem. Karlovarské náměstí tak opět po více než desetiletí ožije kulturní akcí. Festival je volně přístupný bez vstupného.

Videoklip - Beata Hlavenková - Žena

Kapela Vltava kolem herce a hudebníka Roberta Nebřenského si k letošním oslavám pětatřiceti let od svého vzniku na podzim nadělí nové album s názvem Spass muss immer sein, ze kterého v Karlových Varech představí několik skladeb. Zpívající pianistku, držitelku několika Cen Anděl a Ceny Jantar, skladatelku soundtracků filmů Dukla 61 a Zátopek, Beatu Hlavenkovou v lázeňském městě doprovodí její Kapela snů.

Program Top RoofTop festivalu doplní funk-popová skupina Funky Monx a alternative-popové duo The Sidewaves. Obě formace jsou vítězi právě ukončené soutěže kapel Karlovarského kraje Top RoofTop Talenty

„Kancelář architekta města Karlovy Vary sídlící na náměstí poskytla své prosklené prostory coby jedno ze dvou festivalových pódií. Koncerty za sklem představují alegorii na tuto zvláštní dobu, kdy umělci směli vystupovat pouze online, za monitory,“ říká prezidentka festivalu Top RoofTop Běla Čurlinová.

Videoklip - Aiko - Power

Tým KAM KV instaluje do prostoru také výstavu o historii dnes málo využívané lokality. Náměstí ale figuruje v historii alternativní kultury České republiky. V sedmdesátých letech se uprostřed lázeňského města konaly skateboardingové závody zachycené v dokumentárním snímku King Skate.

Návštěvníci festivalu se mohou kromě hudebních vystoupení těšit na workshop výroby předmětů z reklamních bannerů pořádaný designovou galerií Supermarket WC, nebo podpořit děti z dětského domova Čtyřlístek z Plané nákupem výrobků. 

Vstup na Top RoofTop festival je zdarma, akci podpořili Ministerstvo kultury České republiky, Krajský úřad Karlovarského kraje, Magistrát města Karlovy Vary a Nadace města Karlovy Vary.