Top RoofTop fest posedmé s hudbou, dílnami i performance

Top RoofTop fest posedmé s hudbou, dílnami i performance

Sedmý ročník karlovarského multižánrového festivalu Top RoofTop láká návštěvníky na hudební program i aktivity pro rodiny s dětmi. První červencovou sobotu zazní na náměstí Dr. Milady Horákové koncerty herce a písničkáře Jiřího Schmitzera, předními příčkami žebříčků protřelé opavské skupiny KOFE-IN nebo domácího fenoménu Steven's sbírajícího krátce po svém vzniku úspěch za úspěchem. Na dětské publikum čekají odpolední aktivity s tvořivými dílnami, pohádková cesta a další atrakce. Vstupné na Top RoofTop festival je dobrovolné.

„Návštěvníci akce mohou přispět na malého Radimka trpícího pravostrannou hemiparézou a opožděným psychomotorickým vývojem. Stačí kousek jejich kůže a peněžitý dar. Tatérky ze spolku Suicide Angels totiž z výdělků za tetování přímo v areálu festivalu pomohou Radimkovi k důstojnějšímu životu. Od prvního ročníku jsme cítili potřebu našimi aktivitami podporovat nejen umělce, ale také různé benefiční iniciativy. Když jsme letos rozšířili dětský program, byla pomoc dítěti s nešťastným osudem jasná volba,” říká prezidentka festivalu Ing. Běla Čurlinová.

Videoklip - Jiří Schmitzer - Kaluž

Jedna z nejvýraznějších osobností české kinematografie, držitel několika cen Český lev, Jiří Schmitzer vystupuje na pódiích rovněž jako písničkář. Texty s tvrdými životními pravdami doprovází na dvanáctistrunnou kytaru. Hvězda filmů jako Postřižiny, Slavnosti sněženek či Černí baroni vystoupí na akci jako hlavní host.

Karlovarský sólový projekt multiinstrumentalisty Štěpána Kordíka s názvem Steven's uhranul hned prvním singlem nejen rádiovým stanicím jako Radio Beat, ale i odborné porotě soutěže Blues Aperitiv, kde šestice obsadila první místo. Díky svému vítězství vystoupí na prestižním mezinárodním festivalu Blues Alive po boku hvězd světové bluesové scény.

Videoklip - Steven's - Enough

„V loňském roce jsme zorganizovali krajskou talentovou soutěž, jejíž vítězové si zahráli na akcích napříč republikou a absolvovali workshop pod vedením francouzského producenta. Na tradici podpory nových hudebních nadějí navazujeme spoluprací se soutěží Šance Muzikus, díky níž jsme objevili finalisty klání, kapelu Pekelné kone. Nadějné umělce hledáme i po vlastní ose, abychom je mohli představit domácímu publiku,” vysvětluje dramaturg Ricardo Delfino.

Irsko-kanadská dvojice Bookie Baker spolu prožila evropská turné, koncerty v Číně i stěhování do Prahy. Indie folkové duo představí nejen skladby ze svého debutového EP The 1st, ale i připravované novinky. Městští kovbojové Frankie & The Deadbeats přivezou do lázeňského města materiál ze studiové prvotiny The Shining. Pětice hudebníků z předních českých punkových a rock'n'rollových formací si spolu v Deadbeats odskočila k americkému country, nazula boty s ostruhami a nasadila na hlavy kovbojské klobouky.

Vstup na Top RoofTop je zdarma, akce probíhá za podpory Ministerstva kultury České republiky, Krajského úřadu Karlovarského kraje, Magistrátu města Karlovy Vary a Nadace města Karlovy Vary.