Partnerský festival Hradecký Slunovrat vyhlašuje výzvu na Welcome Scénu

Partnerský festival Hradecký Slunovrat vyhlašuje výzvu na Welcome Scénu

Devátý ročník multižánrového festivalu Hradecký Slunovrat ani v roce 2022 neupustí od hudební soutěže Welcome scéna. Výzva je určena umělcům a kapelám různých žánrů s autorským repertoárem. Festival se koná 23. až 25. června v centru historického města Opava.

Konkurz na Welcome scénu 2022 probíhá od 10. října do 31. prosince letošního roku. Ze všech přihlášek bude následně vybráno deset kapel, které obdrží pozvánku na festival. Výběru se zhostí hudební publicista Milan Tesař, člen organizačního týmu festivalu Ondřej Oborný a dále také partneři scény - Radio Proglas, Frontman.cz a polský  Dzielnica Brzmi Dobrze.

Projekt spolupracuje s hudebním vydavatelstvím Indies Scope, které z finální čtrnáctky vybraných kapel vydává kompilační CD a zároveň jej distribuuje. Výběr finalistů dostávají také partnerské festivaly, které si zde vybírají do svých programů, jako například Letní filmová škola Uherské Hradiště, Boskovice - festival pro židovskou čtvrť, KuKoKli, Polské dny v Ostravě nebo karlovarský Top RoofTop fest.

Zájemci se mohou přihlásit skrze přihlašovací formulář, který je ke stažení na webu pořadatele ZDE. Vyplněný formulář pak odešlete na welcome@hradeckyslunovrat.cz. Výsledky konkurzu budou oznámeny nejpozději 17. ledna 2022.